bootsmanWillemen Groep begint half november met de bouw van een woonproject in de Zinnialaan in Oostende. In het stadhuis van Oostende werd de akte ondertekend waarmee het woonproject op de site Bootsman van start kan gaan. De ondertekening gebeurde in aanwezigheid van Oostends burgemeester Jean Vandecasteele, stadssecretaris Kristof Beuren, Philip Demot van DMI/Democo en Sven De Vos van Willemen. De gebouwen van de voormalige Marinekazerne Bootsman Jonson maken plaats voor 104 appartementen verspreid over zes gebouwen.

Bootsman ligt vlak bij het centrum van Oostende en wordt opgetrokken in twee fasen. De eerste fase omvat de realisatie van 36 appartementen in twee urban villa’s in parkgebied en 14 woningen voor jonge gezinnen. In een tweede fase komen daar nog drie tuinvilla’s met in totaal 54 appartementen bij. Er komt ook een nieuwe openbare weg en er wordt een kwalitatief openbaar domein in de parkzone aangelegd, met o.a. een speelzone.

Willemen realiseert dit project samen met DMI Vastgoed. Ruim 30 procent van de appartementen is al verkocht. Eind november wordt een verkoopweekend gehouden.