Willemen ontwikkelt Diestse slachthuissite

KoeveldDe Mechelse bouwgroep Willemen Groep gaat de oude slachthuissite in de Diestse deelgemeente Webbekom omvormen tot een nieuwe woonomgeving met 37 appartementen en 15 woningen. Op de site is eveneens plaats voor een buurtwinkel, een groot binnenplein en een ondergrondse parkeergarage. Het project wordt Koeveld gedoopt.

Het oude slachthuis van Webbekom sloot meer dan twintig jaar geleden zijn deuren. Enkel de conciërgewoning bleef nog in gebruik tot enkele jaren geleden. De stad Diest had al langer plannen om de site om te vormen tot woongebied. Oorspronkelijk was de grond in handen van Freinetschool De Pit die plannen had om op de slachthuissite een nieuw schoolgebouw op te trekken, in combinatie met woongelegenheden. De school heeft echter beslist om te investeren in haar huidige gebouwen en de bouwplannen te laten varen.

De Stad Diest moest opnieuw op zoek naar een privé-partner om de site te ontwikkelen. Willemen stapt door de aankoop van de grond tussen de Oude Baan en de Meidoornstraat mee in deze PPS-constructie als investeerder en ontwikkelaar.

Voor de site werd een volledig nieuw concept uitgewerkt. Naast de bouw van de woongelegenheden, een buurtwinkel en een ondergrondse parking, zal er ook een nieuw binnenplein worden aangelegd. Dat centrale plein zal als ontmoetingsplaats fungeren. Daarom zullen de voordeuren van alle appartementen en woningen op het binnenplein uitgeven.

De werken op de nieuwe Koeveld-site zullen in 2016 starten.