Willemen legt eerste steen woonproject Filteint

filteintPhilippe De Waegeneer van bouwpromotor Willemen Real Estate heeft samen met de Sint-Niklase burgemeester Lieven Dehandschutter en schepen van ruimtelijke ordening Christel Geerts de symbolische eerste steen gelegd van Domein Filteint in Sint-Niklaas. Dit woon- en stadsvernieuwingsproject wordt gebouw op een paar minuten fietsen van het centrum en het station.

Op de site waar vroeger de textielfabriek Filteint stond, ontwikkelt Willemen een residentieel project van 102 appartementen en 18 woningen. Rond het hele complex wordt een groene, rustige omgeving gecreëerd door de aanleg van een park, een waterpartij, wandelpaden en een speelzone. Enkele elementen uit het vorige leven van deze site blijven behouden. Onder meer de schoorsteen en het waterbassin van de vroegere fabriek krijgen een opknapbeurt. Momenteel wordt de ruwbouw van de eerste verdieping van woonblok 1 afgewerkt.

De appartementen zijn verdeeld over 4 aparte woonblokken. Het aanbod aan appartementen is zeer divers, met woongelegenheden met 1 tot 3 slaapkamers en een oppervlakte tussen 60 en 135 m². Elk appartement beschikt over een terras.

Alle appartementen zijn te bereiken via een lift die verbonden is met de ondergrondse parkeergarage, waar ook de private bergingen zich bevinden. Er wordt gebouwd met energiezuinige materialen, wat resulteert in een laag K- en E-peil (max. 70). De prijzen van de appartementen variëren van 144.000 euro tot 309.000 euro. 40% van de appartementen is reeds verkocht.

Alle woningen tellen 3 slaapkamers en beschikken over een eigen tuin en terras.

De gebouwen hebben een naam gekregen die verwijst naar de Italiaanse naam voor textielsoorten die vroeger vervaardigd werd in de oude fabrieken van Filteint. Gebouw Lino staat voor linnen, Lana voor wol en Lato voor zijde. Sisal en Kemp maken het rijtje af.

Doordat het project zich in een binnengebied bevindt, komt het niet rechtstreeks in contact met het doorgaand verkeer. Het domein zal voor 80 procent uit groen bestaan en zal hierdoor de uitstraling hebben van een park. Bovendien is het domein autoluw. De inritten om het domein te betreden met de wagen geven uit op een ondergrondse of bovengrondse parking. Er is uiteraard ook een fietsenstalling.