MECHELEN – Tien maanden na de eerste spadesteek zit Willemen Groep goed op schema met de bouw van een geautomatiseerde containerterminal in het Marokkaanse Tanger. Dankzij goede resultaten op vlak van veiligheid was er nog geen werkverlet en is al 50 procent voltooid. Daar zijn ze in Mechelen trots op, zo blijkt uit hun filmpje.

In opdracht van het Nederlandse APM Terminals bouwen vier bedrijven van de Mechelse Willemen Groep aan een nieuwe containerterminal in de haven van Tanger. Het gaat om Aswebo, Aannemingen Van Wellen, Franki Construct en Cosimco. De terminal met 1,2 kilometer kaailengte op een site van 53 hectare is niet de eerste, maar wel veruit de grootste opdracht voor de Mechelse bouwgroep op Afrikaanse bodem.

Veiligheid

Op het vlak van Health, Safety, Security en Environment boekte Willemen Groep sterke resultaten in Tanger. Vorig jaar werden er op de werf één miljoen werkuren besteed zonder enig ongeval. “Omdat veiligheid op al onze werven een absolute prioriteit is, zijn we dan ook trots dat we dit in Tanger ook hebben klaargespeeld”, zegt Tom Willemen, ceo van Willemen Groep.

Ter plaatse leidt een team van 67 bedienden en 13 bouwvakkers het project in goede banen. Zij staan in voor het contracteren van alle onderaannemers en leveranciers, het geven van opleidingen en het plannen en uitvoeren van de werken volgens de planning van de opdrachtgever.

Het volledige project moet in september van dit jaar klaar zijn.