Willemen houdt Open Werf in De Hofkes

PapenhofDe Mechelse bouwgroep Willemen neemt op zondag 31 mei met zes werven deel aan de negende editie van Open Wervendag.

Uiteraard is er ook een Mechels project bij: De Hofkes (Papenhof) in de Mechelse Boerenkrijgstraat. De Hofkes bundelt 15 verschillende types van woningen en biedt zo voor ieder wat wils. Rondom het project wordt een park aangelegd, wat De Hofkes bijzonder aantrekkelijk maakt voor jonge gezinnen met kinderen. De helft van de woningen is al verkocht.

Willemen heeft ook een paar open werven in Antwerpen. Dat zijn die van het Elisabeth Center Antwerp en de Karel de Grote-Hogeschool. In juni 2014 werd gestart met de bouw van het Elisabeth Center Antwerp op het Koningin Astridplein. Het gebouw komt in de plaats van de befaamde Koningin Elisabethzaal. De nieuwe concert- en congreszaal wordt uitgerust met de modernste faciliteiten en technische voorzieningen en biedt plaats aan 2.000 toeschouwers.

De nieuwe campus Zuid van de KdG-Hogeschool verrijst in Antwerpen tegenover het Justitiepaleis, aan de Brusselstraat 23-45. De campus moet vanaf het academiejaar 2016-2017 plaats bieden aan 5.500 studenten. Campus Zuid wordt een duurzaam, energie- en milieubewust gebouw met het label BREEAM ‘Excellent’.

De overige werven zijn de aanleg van de A11 Brugge-Westkapelle, een nieuwe snelweg van 12 km tussen Brugge en Knokke-Heist; Residentie Mistral op de hoek van de Koninklijke Atheneumstraat en de Neerveldstraat in Sint-Lambrechts-Woluwe (54 appartementen verspreid over twee gebouwen die met elkaar verbonden zijn door een brug) en tenslotte het project Residentie Statio, langs de Tramlaan en de Zep in Wolvertem. Deze residentie telt 41 appartementen verdeeld over drie gebouwen.