MECHELEN – De Mechelse bouwgroep Willemen laat twee van haar dochterondernemingen samengaan. Vanaf 1 januari 2018 neemt Aannemingen Van Wellen het activiteitenpakket van AMV Wegenbouw over.

AMV Wegenbouw werd opgericht in juni 2014 als dochterfirma van Aswebo, onderdeel van de Willemen Groep. De onderneming is actief in de particuliere wegenbouw. Aannemingen Van Wellen is eveneens sinds 2014 een dochterfirma van Aswebo en is een gevestigde waarde op het vlak van havenwerken en algemene wegenbouw. Sinds april 2017 delen beide bedrijven hetzelfde gebouw in Kapellen.

“De voorbije maanden werd de complementariteit van beide bedrijven tastbaar duidelijk, wat van deze samensmelting een logische volgende stap maakt”, zegt Tom Willemen, ceo van Willemen Groep. “Ik ben ervan overtuigd dat de fusie tot schaalvoordelen en een hogere efficiënte zal leiden. Zo versterkt Aannemingen Van Wellen haar positie als veelzijdige wegenbouwer en als belangrijke werkgever in de wegenbouw in de ruime regio rond Antwerpen.”

Geen grote veranderingen

De fusie doet de naam AMV Wegenbouw bovendien verdwijnen. Vanaf 2018 wordt er verdergegaan als Aannemingen Van Wellen. “Dit is meteen ook de belangrijkste verandering. Voor klanten, leveranciers en andere partners brengt deze fusie geen merkbare veranderingen met zich mee”, aldus Tom Willemen. “Wij zullen hen in de toekomst wel nog beter van dienst kunnen zijn.”