Willemen Groep breidt uit

willemengroepDe Mechelse bouwgroep Willemen breidt uit. Wegenbouwer Aswebo, die deel uitmaakt van de groep, heeft een akkoord bereikt met de groep CFE over de overname van de wegenbouwactiviteiten van de NV Aannemingen Van Wellen uit Kapellen. Van Wellen Wegenbouw biedt een heel assortiment wegenbouwactiviteiten aan in heel Vlaanderen en Brussel en realiseert jaarlijks een omzet van 45 miljoen euro.

Aswebo, met Drongen als thuisbasis, is actief in heel België. Door deze overname versterkt het bedrijf zijn positie op de as Antwerpen-Brussel, een regio waar het bedrijf in het verleden minder aanwezig was. Door de overname van Van Wellen beschikt de groep nu ook in Antwerpen over productie-eenheden voor asfalt: één in Schoten en één in Doel in de Antwerpse haven. Het is nu nog wachten op het akkoord van de mededingingsautoriteit. Als dat akkoord er komt, zal de verkoop tijdens het eerste trimester van 2015 worden afgerond. “Van Wellen heeft net als Aswebo de reputatie kwaliteitsvol werk af te leveren. Dat is belangrijk voor ons, we willen die traditie dan ook graag verder zetten”, zegt Johan Ceyssens, gedelegeerd bestuurder van Aswebo. De bouwactiviteiten van Van Wellen zijn niet bij de overname betrokken en blijven binnen de groep CFE onder de nieuwe naam Atro.

Willemen behoudt de vestiging in Kapellen en de naam Van Wellen. Tom Willemen (gedelegeerd bestuurder Aswebo): “De bedrijfscultuur van Van Wellen sluit nauw aan bij die van Aswebo en Willemen Groep. Respect voor de klant en de medewerkers en een langetermijnvisie op wegenbouw zullen ook in de toekomst centraal staan.”

De Mechelse Willemen Groep telt na de overname 2.200 medewerkers en is daarmee de grootste familiale bouwgroep van België. De groep vertegenwoordigt over alle filialen heen een jaarlijkse geconsolideerde omzet van 680 miljoen euro en werd in 2013 uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar. De groep is de laatste jaren in toenemende mate actief in het buitenland. Een prestigieuze internationale referentie is de Belgische ambassade die Willemen aan het bouwen is in de Congolese hoofdstad Kinshasa. Aswebo behoort sinds 2011 tot de Willemen Groep. Eerder dit jaar richtte Aswebo in Hoboken het bedrijf AMV Wegenbouw op. Dat bedrijf legt zich in hoofdzaak toe op kleinere wegenwerken en grondwerken.