Willemen gaat voor Less CO2

CO2De Mechelse bouwgroep Willemen wil de uitstoot van CO2 op zijn werven met 20 % laten zakken. Om dat doel te bereiken, brengt het bedrijf vanaf nu zijn stroomverbruik op werven in kaart met de monitoringtool Smappee. Willemen neemt dit initiatief in het kader van het Less CO2-project en in samenwerking met Jonathan Verbruggen, een laatstejaarsstudent Industrieel Ingenieur aan de KU Leuven.

Meer doen met minder CO2, kortweg Less CO2, is een samenwerking tussen Voka – Kamer van Koophandel Mechelen en de KU Leuven @ Thomas More. Binnen dit project helpen studenten ondernemingen om hun ecologische voetafdruk aanzienlijk te verkleinen. “Deze kruisbestuiving biedt studenten de mogelijkheid om theoretische kennis toe te passen binnen de schoot van ondernemingen. Willemen is in het kader van ISO 14001 steeds op zoek naar verbeteringen en tekent dus graag in op het project”, aldus CEO Tom Willemen.

“Samen met Jonathan zullen we onderzoeken of we in de toekomst zonnepanelen kunnen inzetten in combinatie met een Tesla homebattery om zo grotere, energieverslindende stroomgroepen te vervangen door kleinere stroomgroepen met een lager verbruik. De Smappee monitoringtool helpt ons om een inschatting te maken hoeveel zonnepanelen we per werf nodig hebben. Bedoeling is dat de zonnepanelen voldoende energie opwekken voor de klimaatregeling, verlichting en gebruik van elektronica in de werfketen en er dus minder gebruik moet worden gemaakt van netstroom of dieselgeneratoren.”