Willemen en DMI leggen eerste steen Bootsman

OostendeWillemenBinnenkort beginnen de stad Oostende en projectontwikkelaars Willemen Real Estate en DMI Vastgoed met de realisatie van het Woonproject Bootsman, een stedelijk ontwikkelingsproject in het centrum van Oostende, op het terrein van de vroegere Marinekazerne Bootsman Jonsen. Het terrein bevindt zich naast het Maria-Hendrikapark. De drie partners bundelen hiervoor hun krachten in een publiek-private samenwerking (PPS).  Op 10 maart wordt de eerste steen gelegd van de eerste fase van het project.

Deze PPS maakt deel uit van het Woonplan Oostende 2020, dat staat voor stedelijke vernieuwing. Leefomgeving, duurzaamheid en woonkwaliteit zijn de basis van deze samenwerking. De gebouwen van de voormalige Marinekazerne Bootsman Jonson maken plaats voor 104 appartementen verspreid over zes gebouwen in een groene omgeving.

Bootsman ligt vlak bij het centrum van Oostende en wordt opgetrokken in twee fasen. De eerste fase, die nu van start gaat, omvat de realisatie van 36 appartementen in twee urban villa’s in parkgebied. De oppervlakte van de flats varieert van 65 tot 111 m². De prijs ligt tussen 187.000 en 310.000 euro.