Willemen bouwt in Sint-Niklaas

FilteintDe Mechelse bouwgroep Willemen start in april met de bouw van het nieuwe woonproject Filteint in het centrum van Sint-Niklaas. Op een site van 2,2 hectare, waar vroeger een textielfabriek stond, komen 102 appartementen en 18 woningen. Een derde van deze wooneenheden is al verkocht.

De appartementen zijn verdeeld over vier woonblokken. De grootte van de appartementen is heel divers: kopers kunnen kiezen tussen 1, 2 of 3 slaapkamers en een oppervlakte van 61 tot 135 m². Elk appartement beschikt over een terras. De woonblokken zijn voorzien van een lift die verbonden is met de ondergrondse parkeergarage. In de garage zijn tevens private bergingen. De woningen (alle half open bebouwing) die later worden gebouwd, beschikken over een eigen tuin.

Rond het hele complex wordt een groene, rustige omgeving gecreëerd door de aanleg van een park, een waterpartij, wandelpaden en een speelzone. De schouw van de textielfabriek wordt behouden als herinnering aan het rijke industriële verleden.

Duurzaamheid en milieu staan voorop in het project. Alle wooneenheden worden gebouwd met energiezuinige materialen, wat resulteert in een laag E- en K-peil en dus ook een lage energiefactuur. Het aluminium buitenschrijnwerk is voorzien van super-isolerende beglazing.

Geïnteresseerden kunnen terecht op de wekelijkse opendeurdagen op de site (Mathilde Vandermeulenstraat 8, Sint-Niklaas): elke woensdag (16-18u), vrijdag (15-18u) en zaterdag (10-12u). De prijzen van de appartementen liggen tussen 144.000 euro en 309.000 euro.