SvM BorsbeekZopas is de symbolische eerste steen gelegd van het nieuwbouwproject voor het Sint-Jozefsinstituut in Borsbeek. Willemen bouwt er sinds oktober een nieuw gebouw voor het secundair onderwijs. De opdracht kadert in Scholen van Morgen, een publiek-private samenwerking die moet zorgen voor een inhaalbeweging op het vlak van schoolinfrastructuur.

De THV Willemen-Cordeel bouwt voor het Sint-Jozefinstituut twee nieuwe gebouwen: één van 7.023 m², waarin het volledig secundair onderwijs wordt ondergebracht en dat plaats biedt aan 850 leerlingen, en een gebouw met een refter en een sportzaal/polyvalente ruimte van 982 m² voor het basisonderwijs. Verder zijn er binnen dit project nog een overdekte speelplaats van 328 m², 3.379 m² open speelplaats, een fietsberging (578 m²) en parkeerruimte.

Eén van de twee gebouwen die bij de secundaire school horen, wordt in verschillende fasen gerenoveerd en zal later deel gaan uitmaken van de basisschool. In combinatie met de eigen infrastructuur en het nieuwe polyvalente gebouw ontstaat zo een aparte campus voor de kleuter- en lagere school. In mei 2017 neemt de school haar intrek in de nieuwe gebouwen. Daarna wordt het bestaande schoolgebouw afgebroken en de omgevingsaanleg afgewerkt. Eind augustus 2017 moeten de werken klaar zijn. De aannemingssom bedraagt 12 miljoen euro.