arteveldeBurgemeester Ann Vanheste van De Panne en Philippe De Waegeneer van bouwpromotor Willemen Real Estate hebben in De Panne de symbolische eerste steen gelegd van Residentie Artevelde Plaza. Het woon- en stadsvernieuwingsproject komt in de kustgemeente tussen de Sloepenlaan en Koninginnelaan, op een boogscheut van de zeedijk en het strand.

Intussen zijn de bouwwerken al een tijdje aan de gang. Traditiegetrouw mag er tijdens de zomermaanden niet gewerkt worden aan bouwprojecten aan de kust. Vlak voor de zomer werden de kelderverdiepingen van Artevelde Plaza met ondergrondse parking (zowel garageboxen als autostaanplaatsen) helemaal afgewerkt.

Deze maand start Willemen General Contractor met de bouw van de gelijkvloerse verdieping. Deze belangrijke mijlpaal voor het project werd gevierd met een feestelijke eerstesteenlegging.

Op het gelijkvloers komen twee appartementen met tuin en een winkelruimte. Op de eerste tot de zesde verdieping komen in totaal nog 36 appartementen, verdeeld over twee gebouwen. Alle appartementen zijn bereikbaar met een lift. De oppervlakte varieert tussen 66 en 118 vierkante m² en er zijn één tot drie slaapkamers. De prijzen starten bij 223.000 euro en gaan tot 523.000 euro.

De meeste appartementen hebben zongeoriënteerde terrassen of zeezicht in de verte. De raampartijen bestaan uit superisolerende dubbele beglazing. Helemaal bovenaan komt een groendak.