DecathlonZopas werd de grootste Decathlonwinkel van België – en één van de grootste ter wereld – officieel geopend. De winkel bevindt zich in het Leonardo-complex op de grens tussen Brussel en Evere. Willemen heeft dit gigantische complex gebouwd in iets meer dan een jaar tijd. Dat gebeurde in THV met Cit Blaton.

Het Leonardo-complex werd gebouwd op de Da Vinci-site aan de Jules Bordetlaan in Brussel. Daar waren vroeger de gebouwen van Hewlett-Packard gevestigd. Het complex heeft een oppervlakte van 18.700 m² en omvat naast Decathlon nog meer winkels, restaurants, een fitnesszaal en een crèche.

Het grootste deel van de ruimte wordt ingenomen door Decathlon. De vestiging van het Franse sportconcern beslaat een oppervlakte van net geen 10.000 m². Alle 78 sporten uit het gamma van de keten worden er aangeboden. Ook de nieuwe Benelux-hoofdzetel van Decathlon verhuist naar deze site. Ondergronds zijn er 857 parkeerplaatsen en een ruime fietsenstalling.

Leonardo zorgt voor meer tewerkstelling in het Brussels Gewest. De nieuwe Decathlonwinkel alleen al zal ongeveer 150 jobs creëren. De overige winkels en vestigingen in het gebouw zijn goed voor nog eens 50 jobs.