Willebroekse Stokerij De Molenberg wint goud

Fado Vivo - award 2016Amper een maand na de vorige awards valt de Willebroekse Stokerij De Molenberg van brouwerij Het Anker in Mechelen opnieuw in de prijzen. Deze keer wint de tweede Anniversary Edition Fado Vivo een gouden medaille op de Spirits Selection 2016, een proefcompetitie met een 70-koppige internationale jury. Sinds de lancering van de eerste whisky in november 2013 is de distilleerderij van Gouden Carolus Single Malt nu al aan zijn elfde award toe.

Fado Vivo, uitgebracht op 23 november 2015, is een gelimiteerde vrijgave ter gelegenheid van de tweede verjaardag van Stokerij De Molenberg. Deze editie is een speciale blend van single malt whisky, die twee jaar rijpte in Tawny Port vaten. Deze Portugese vaten, die voorheen zes jaar dienden voor de rijping van portowijnen, vormen het tweejarige sluitstuk van een eerdere rijping van drie jaar in klassieke ex-Bourbon vaten. Zoals het Portugese levenslied Fado moeiteloos stem geeft aan de uiteenlopende levensemoties, zo verenigt deze robijnrode whisky de krachtige smaak (Vivo) van graan en eikenhout met de zachte warmte van portwijn en rijp fruit, aangevuld met subtiele toetsen van kaneel en honing.

Begin augustus ging de laatste genummerde fles, nummer 7500, van deze gelimiteerde editie over de toonbank. Nu is het uitkijken naar de derde Anniversary Edition, die wordt gelanceerd op 23 november.