WILLEBROEK/MECHELEN – De leerlingen van het zevende jaar Kantooradministratie en gegevensbeheer van GO! atheneum Willebroek krijgen een unieke werkervaring: ze werken op 15 en 16 november mee aan de VN-conferentie Cities and Migration in Mechelen.

De meisjes van de Willebroekse opleiding zullen op het internationale congres de evenementregistratie en het bezoekersonthaal verzorgen.

Woensdag 15 november zijn ze de hele dag aanwezig in de Keldermanszaal in het stadhuis van Mechelen.. Hier heten ze de deelnemers die woensdag al toekomen welkom en registreren ze hen via een systeem van live badging. Donderdag 16 november verzorgen ze het onthaal en de registratie op de Lamotsite waar de conferentie zelf plaatsheeft.

Ann Van der Auwera, leerkracht business support: “Onze school is als enige niet-Mechelse school geselecteerd om mee te werken. Het is voor onze leerlingen een unieke kans om buiten de schoolmuren leerplancompetenties  te bereiken. We zijn dan ook heel blij dat Stad Mechelen en de Verenigde Naties onze school de kans geven om aan dit evenement deel te nemen.”

Buitenkans

Dieter Fuchs, leerkracht Engels en Nederlands van de leerlingen: “Toen we voor het eerst van deze kans hoorden, twijfelden we geen seconde. Dit is een buitenkans voor onze leerlingen om aan een high profile evenement deel te nemen en hun talenkennis in de praktijk toe te passen. De druk is groot om hier een succes van te maken, maar ik twijfel er niet aan dat ze het uitstekend zullen doen. Deze once in a lifetime experience kunnen we onze leerlingen niet ontnemen.”

Op de VN-conferentie zijn afgevaardigden van de hele wereld aanwezig om de uitdagingen die migratie biedt op stedelijk niveau aan te pakken. De voertaal is Engels. Voor België zijn onder anderen vicepremier Alexander De Croo en Mechels burgemeester Bart Somers keynote speakers.