In Willebroek is het gemeentelijk subsidiereglement dat de handelskern moet versterken zopas in werking getreden. Het is geldig tot en met 31 augustus 2020. Ondernemers krijgen via de subsidies een steuntje in de rug.

Schepen van Lokale Economie Frank Vanwelkenhuysen: “Na de lancering van het strategisch commercieel plan voor de gemeente, voegen we nu ook de daad bij het woord. Ondernemers die zich in de Willebroekse handelskern komen vestigen, kunnen vanaf 1 september rekenen op een steuntje in de rug vanwege de gemeente. De subsidie is beschikbaar voor starters die in het handelscentrum een zaak openen, maar ook voor bestaande winkels die naar het centrum verhuizen. Binnen het kernwinkelgebied ondersteunen we ook de gevelrenovatie van bestaande handelspanden. Ook in de kernen van de Willebroekse deelgemeenten ondersteunen we de komst van buurtwinkels met een subsidie.”

Tarieven

Bij de opstart van een zaak in een handelspand in het kernwinkelgebied of een buurtwinkel in de kern van één van de deelgemeenten Blaasveld, Heindonk en Tisselt, bedraagt de subsidie maximaal 3.000 euro.

Wanneer de starter zich in een leegstaand handelspand binnen het kernwinkelgebied vestigt, kan de tegemoetkoming oplopen tot 6.000 euro. Bij een herlokalisatie springt de gemeente voor een maximumbedrag van 5.000 euro bij.

Ook voor een gevelrenovatie binnen het handelscentrum kan een handelaar op maximaal 5.000 euro steun rekenen.