Willebroek schaft belasting op drijfkracht af

WillebroekDe gemeenteraad van Willebroek heeft beslist om de belasting op drijfkracht af te schaffen. Deze belasting zal opgaan in de algemene belasting op ondernemingen.

De belasting op drijfkracht, die de gemeente jaarlijks 330.00 euro oplevert, werd volgens schepen van Financiën Luc Spiessens niet correct geïnd. “Er komt een herverdeling via een belastingsysteem op basis van het aantal m² van een bedrijf. Volgens een verouderd plan van de gemeente is er op het grondgebied van Willebroek 2,3 miljoen m² bedrijfsoppervlakte. Volgens de huidige lijst van de provincie gaat het daarentegen om 3,3 miljoen m², of 1 miljoen m² meer.”

Een update kan de gemeente 400.000 euro extra opleveren.

Willebroek heeft tevens beslist om 600.000 euro te investeren in de heraanleg van de Baeckelmansstraat. Het wegdek is volledig kapotgereden door vrachtwagens, die maandenlang genoodzaakt waren deze straat te gebruiken vanwege de defecte Brielenbrug. Die brug is intussen sinds dinsdagmiddag opnieuw in gebruik, maar er zijn alweer problemen die waarschijnlijk nog extra aanpassingswerken vragen. Het verkeer kan voorlopig wel over en onder de brug.