WILLEBROEK – Een delegatie van tien ambassadeurs van het ASEAN Brussels Committee heeft een bezoek gebracht aan Willebroek. De delegatie uit Zuidoost-Azië maakte kennis met de investeringsopportuniteiten in de regio en legde nieuwe businesscontacten met internationale en lokale ondernemers.

ODTH First Class Logistics, Business Executive Service Company, Port of Antwerp, Flanders Investment and Trade, Het Vlaams agentschap voor Innovatie en Ondernemen, De Vlaamse Waterweg, Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen, HutchisonPorts Belgium en gemeente Willebroek hebben samen het netwerkevenement opgezet.

“Heel wat internationaal toonaangevende bedrijven en gespecialiseerde logistieke dienstverleners kozen eerder al voor de strategische ligging en de multimodale infrastructuur van onze gemeente”, zegt Eddy Bevers, burgemeester van Willebroek. “Met dit netwerkevenement willen we het ruime investeringspotentieel van onze regio nog meer onder de aandacht brengen bij buitenlandse investeerders.”

Bedrijfsbezoeken

De ambassadeurs uit Brunei, Cambodia, Laos, de Filippijnen, Maleisië, Indonesië, Singapore, Thailand, Myanmar en Vietnam werden verwelkomd in kasteel Bel-Air waar H.E. Yuri O. Thamrin, voorzitter van het ASEAN Brussels Committee en ambassadeur van Indonesië, een toespraak hield.

Nadien stapten ze aan boord van De Blauwe Reiger voor een boottocht langs de bedrijven in de kanaalzone. Elke partner van het evenement stelde zijn business voor. Er was ook tijd voor een een bedrijfsbezoek aan de Hutchison Ports Belgium containerterminal en diens partnerbedrijf ODTH First Class Logistics.