WILLEBROEK – Liefst honderd ondernemers zijn opgedaagd voor het ontmoetingsmoment Voka@Willebroek. Ze krijgen van burgemeester Eddy Bevers te horen dat Willebroek met een Huis van de Logistiek volop wil inzetten op logistiek en e-commerce.

De Willebroekse burgemeester Eddy Bevers wil Willebroek de thuishaven maken van wat hij als het ondernemerschap van de toekomst omschrijft. “Willebroek kan terugvallen op een geschiedenis van twee eeuwen ondernemerschap en een potentieel aan goede werkkrachten. Met Kersdonk is er nog ruimte om te ondernemen en bovendien zijn we door de aanwezigheid van de A12, het Zeekanaal en aanwezige spoorverbindingen een multimodaal kruispunt, pal in het midden van de Vlaamse economische ruit. Zelfs Europees gezien is Willebroek een logistieke toplocatie.”

Met die troeven wil Willebroek zich op de kaart plaatsen als e-commercehub. “Met dat doel onderhandelen we met overheden en kabinetten, voeren we gesprekken met geïnteresseerde investeerders en plannen we zelf inspanningen.” Onlangs ging hij mee op missie naar China. “Ik heb met eigen ogen kunnen vaststellen welke kaarten China momenteel op vlak van e-commerce in handen heeft. Die evolutie komt als een grote tanker op ons af en we moeten ervoor zorgen dat we die niet missen wanneer die voorbijkomt.”

Huis van de Logistiek

In Willebroek ligt een conceptnota klaar voor de start van een Huis van de Logistiek. “Dat moet een platform én fysiek contactpunt voor ondernemers in de logistieke wereld zijn, dat de verbinding moet maken tussen de industrie en de overheden en tegelijk ook een link moet leggen met ons handelscentrum. Nu de mogelijkheden er zijn, willen we Willebroek op weg zetten naar een 24-ureneconomie.”

Het Willebroekse bestuur maakte van deze bijeenkomst met Voka – Kamer van Koophandel Mechelen ook gebruik om Kurt Verlinden van ODTH in de bloemetjes te zetten. Hij werd onlangs tijdens de Belgian LindeCup gelauwerd tot beste heftruckchauffeur van het land.

Tot slot kregen de aanwezige ondernemers ook informatie over onder andere de heraanleg van de Dendermondsesteenweg, andere investeringen in infrastructuur in het handelscentrum en steunmaatregelen via VDAB.