LIER – Heilig-Hartziekenhuis Lier heeft een opvolger gevonden voor Rik De Langh als voorzitter van de raad van bestuur. Peter Degadt neemt begin januari de fakkel over. Van de zusters Augustinessen werd dan weer op gepaste wijze afscheid genomen.

Peter Degadt.

Eind 2016 nam Rik De Langh de rol van voorzitter van raad van bestuur tijdelijk op zich. De voorbije weken is op zoek gegaan naar een opvolger en die is gevonden in Peter Degadt. Rik De Langh wordt vanaf 1 januari ondervoorzitter.

Peter Degadt was onder meer HR-directeur van het UZ Leuven en algemeen directeur van het AZ Sint-Lucas in Gent. Tot eind december vervult hij nog de rol van gedelegeerd bestuurder van Zorgnet-Icuro. Peter Degadt brengt een rijke ervaring, een grondige kennis van de sector en een krachtig netwerk mee. Dit moet het toekomstplan en de ambities van het Heilig-Hartziekenhuis kracht bijzetten.

Versterking in de breedte

Heilig-Hartziekenhuis Lier blikt terug op een jaar waarin de transformatie succesvol werd verdergezet. Naast een aantal infrastructuurwerken werd een sterk, nieuw management uitgebouwd. Zo werd het directiecomité onder leiding van algemeen directeur dr. An De Cuyper uitgebreid met financieel directeur Guy Servotte, IT-directeur Stefaan Vansteenkiste en hoofdgeneesheer dr. Patrick Smits.

Ook de raad van bestuur werd versterkt met ceo van UZ Brussel Marc Noppen en Healthcare-specialist Peter Byloos.

Feestelijk afscheid

Het jaar 2017 werd in het Heilig-Hartziekenhuis alvast feestelijk afgesloten. De zusters Augustinessen verlaten na 850 jaar het ziekenhuis en dat ging niet onopgemerkt voorbij.