klokVoor de Sint-Romboutstoren is het niet gelukt, maar op woensdag 15 oktober om 19 uur zal de tweede hoogste toren van Mechelen, die van bedrijvenpark Mechelen Campus (Noord), tijdelijk worden voorzien van wijzerplaten. Een klok zal een aantal dagen op de toren worden geprojecteerd. Luc Feyaerts, COO Intervest Offices & Warehouses: “Onze actie is een verlengstuk van het veelbesproken referendum in Mechelen. Deze klok in het hart van ons businesspark moet de aandacht vestigen op de noodzaak om ondernemerschap in onze regio verder te stimuleren.”

Om in te spelen op de hedendaagse behoeften heeft Intervest de jongste jaren het nodige gedaan om Mechelen Campus verder op te waarderen naar een volwaardige leefcampus, waar leven en werken meer en meer door elkaar kunnen vloeien. Ook het sociale mag niet ontbreken. Er wordt onderzocht op welke manier op Mechelen Campus ook sociale projecten kunnen worden opgestart met bijvoorbeeld de uitbating van een buurtwinkel door een beschutte werkplaats.

Philippe Hernould, asset manager Intervest Offices & Warehouses: “Naast de bestaande faciliteiten die nu reeds worden aangeboden op Mechelen Campus, zoals een kinderopvang, een fitnesscentrum, een strijkdienst, een broodjeszaak en een restaurant, kunnen onze klanten en huurders maar ook derden hier binnenkort genieten van nog meer faciliteiten zoals  een bankkantoor, een skybar, een winkeltje … Met de aanwezigheid van een business-center in het torengebouw, het seminariecentrum en de co-working lounge krijgen jonge bedrijven en starters tevens de mogelijkheid om een werkplek te huren op maat van hun noden. Het is cruciaal voor ons en voor Mechelen om beloftevolle jonge bedrijven aan te trekken naar Mechelen.”

De geprojecteerde klok symboliseert ook de tijdsbesparing van bedrijven op het vlak van mobiliteit. Want Mechelen vormt naast Brussel en Antwerpen voor vele bedrijven een interessant alternatief. De campus ligt vlak aan de oprit van de E19 Antwerpen-Brussel en met de supersnelle en rechtstreekse treinverbinding vanuit Mechelen sta je in amper acht minuten in de luchthaven van Zaventem.

Luc Feyaerts: “Intervest gelooft niet meer in de traditionele manier van werken, waarbij kantoren verhuurd worden op basis van het aantal vierkante meters. Werkgevers beseffen steeds meer dat het kantoor een sterke HR-tool geworden is waarbij zowel nabijheid, omgeving als interieur een rol spelen. Medewerkers worden bij het kiezen van een job meer dan ooit door gedreven door privézaken zoals mobiliteit, nabijheid van kinderopvang, winkels, horeca… Wij trachten daar met Intervest maximaal op in te spelen door een dienstverlening op maat aan te bieden.”