MECHELEN – Twee directieleden van Telenet maken kans op de titel van IT Person of the Year. Ook de voormalige CEO van Ordina Belgium en de general manager van Dimension Data Belgium maken kans op de prijs.

De verkiezing van IT Person of the Year wordt georganiseerd door Computable, een platform voor ICT-professionals. De redactie van Computable heeft een longlist van 67 kanshebbers opgesteld, en Computable-lezers kunnen nu online hun stem uitbrengen om de shortlist te bepalen. Uit die shortlist pikt de redactie van Computable dan een winnaar. De prijs zal worden uitgereikt tijdens de gecombineerde ict-vakbeurzen Infosecurity en Data & Cloud Expo op 14 maart in Brussel.

Dit is de derde keer dat de prijs wordt toegekend. Vorig jaar ging hij naar technologie-ondernemer Peter Hinssen en de eerste award werd in 2016 gewonnen door Dominique Leroy van Proximus.

Wie op de longlist staat, is gekozen vanwege zijn/haar bedrijfsprestaties, managementstijl, activiteiten in 2017, (internationale) uitstraling en impact op de Belgische it-biotoop.

Kanshebbers

Uit de regio Mechelen-Lier merken we in de longlist vier kanshebbers op. Telenet is vertegenwoordigd met CEO John Porter en met Martine Tempels, senior vice president van Telenet for Business. Zij werd in 2012 door Data News al uitgeroepen tot ICT Woman of the Year.

Ook Pierre Dumont, general manager van Dimension Data Belgium dat onder meer een vestiging heeft in Willebroek, maakt kans op de titel. Een vierde kanshebber is Jo Maes, huidig CEO van Ordina Nederland maar tot maart vorig jaar CEO van Ordina Belgium, met kantoor in Mechelen.