Wie wordt buur van koffiepunt Kaffee Ine?

Linker aubet ingang KruidtuinDe stad Mechelen is op zoek naar een nieuwe invulling voor het linker ingangspaviljoen aan de Kruidtuin. Het paviljoen staat tot 1 oktober, dus ook gedurende de hele zomer, ter beschikking. Daarna zal het eeuwenoude gebouwtje door Mechelen Kinderstad worden ingevuld. Geïnteresseerden kunnen zich nog tot en met 11 april kandidaat stellen.

Sinds december 2015 heeft het rechtse paviljoen al een nieuwe bewoner. De uitbaters van koffiebar Kaffee Ine in de Mechelse Onze-Lieve-Vrouwestraat openden er een take-away koffiepunt. Nu wordt het dus ook mogelijk om het linkerpaviljoen te gebruiken, weliswaar voor een tijdelijke periode tot 1 oktober.

“De stad wil geen kans onbenut laten om de beleving van de Bruul te optimaliseren. Een mooi kortetermijnproject kan hier zijn kans wagen”, zegt schepen van Economie Katleen Den Roover.

“Vanaf oktober zal de aubette een kindvriendelijke invulling krijgen. Het zou natuurlijk mooi zijn om ook een link te hebben met de rechter aubette, waar inmiddels al een mooie zaak werd opgestart. Nu ook het openbaar domein rondom de paviljoentjes een opwaardering gekregen heeft, is het een mooie locatie om even te verpozen tijdens het winkelen”, aldus schepen van Jeugd en Monumentenzorg Greet Geypen.

De ingangspaviljoenen aan de Kruidtuin dateren uit de 17e eeuw en zijn restanten van het poortgebouw van de voormalige Commancerij van Pitzemburg, het huidige Koninklijk Atheneum. Vorig jaar nog liet de stad de twee beschermde monumenten opknappen.

Wie geïnteresseerd is om de linker aubet een half jaar in te vullen, mag zich wenden tot de stedelijke dienst Economie via economie@mechelen.be. Alle voorwaarden en bijkomende info staan op www.mechelen.be/aubetten.