Wie levert meubelen en belichting voor Zemstse Melkerij?

MelkerijzijzichtDe werken aan De Melkerij in Zemst vorderen. De inrichting van de industriële keuken voor het restaurant van De Melkerij is toegewezen aan de firma Metos uit Aalst. Die zal alle nodige toestellen en apparatuur leveren voor zowel de koude als warme keuken. Frigomil uit Wolvertem zal de koel- en diepvriescellen leveren en plaatsen.

Voor de meubelinrichting van de verschillende ruimten zoals de toegang, de foyer, de podium- en vergaderzalen en de loges voor de artiesten wordt één leverancier aangezocht. Bedoeling is een totaalconcept te bekomen met visuele herkenbaarheid in het hele complex. De keuze van de leverancier gebeurt via een overheidsopdracht.

De belichting van de podiumzaal van De Melkerij is een van de belangrijkste onderdelen van de technische installatie. Een bestek werd opgemaakt en wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad. De kostprijs wordt op 70.000 euro (incl. BTW) geraamd. Voor de belichting en luidsprekers is een degelijk ophang- en takelsysteem nodig. Een op maat gemaakt bestek voor deze installatie werd opgemaakt. Enkele gespecialiseerde firma’s worden uitgenodigd voor een bezoek ter plaatse zodat zij de noden beter kunnen inschatten. De geraamde kostprijs van de belichting bedraagt ongeveer 50.000 euro (incl. BTW).

Cosimco, onderdeel van de Mechelse Willemen Groep, startte in januari 2014 met de verbouwingswerken aan de voormalige melkverwerkingsfabriek in Zemst. Het oude industriële gebouw wordt in zijn voormalige glorie hersteld en omgevormd tot een culturele ontmoetingsplaats voor de Zemstse gemeenschap. Aan het basisvolume werd een goed geïsoleerd compact gebouw toegevoegd. Een warmtepomp maakt gebruik van het naastliggende Zennekanaal voor de verwarming en passieve koeling. Het nieuwe gemeenschapscentrum krijgt naast een podiumzaal met 250 zitplaatsen ook een danszaal, een repetitielokaal, vergaderzalen en een brasserie.