VokaMechelenNa de nominaties voor de Award Excellente Onderneming van Voka-Kamer van Koophandel Mechelen zijn nu ook de vier nominaties voor de Award Internationaal Ondernemen bekend. Ook die Award wordt op 18 september door Voka uitgereikt in Utopolis. De vier genomineerden zijn Varo uit Lier, Purna Pharmaceuticals uit Puurs, H.T.M.S. uit Mechelen en VSE Technologies uit Heist-op-den-Berg.

“Ik wil de vier bedrijven alvast feliciteren met hun nominatie en hun ondernemerschap tijdens de voorbije jaren”, aldus Frédéric Achten, algemeen directeur van Voka-Kamer van Koophandel Mechelen. “Als ondernemers bouwen zij immers mee aan de welvaart en het welzijn in onze regio. Ze zijn een voorbeeld voor anderen.”

Varo uit Lier heeft meer dan vijftig jaar ervaring in de distributie van doe-het-zelfmateriaal. Het zette zijn internationale aanwezigheid kracht bij met het openen van afdelingen in Hongkong, Shanghai en Australië.

Purna Pharmaceuticals uit Puurs produceert niet alleen farmaceutische merkproducten maar ook OTC-producten onder eigen label. Die laatste worden vooral verkocht aan ngo’s en nationale autoriteiten. Op die manier draagt Purna bij aan de dringende medische hulp in ontwikkelingsgebieden.

H.T.M.S. uit Mechelen maakt gespecialiseerde metalen afsluitringen. Het hoogtechnologisch bedrijf exporteerde vorig jaar met 34 medewerkers naar 26 landen en draaide een omzet van ruim 6,7 miljoen euro. 95 procent daarvan kwam uit export.

VSE Technologies uit Heist-op-den-Berg tenslotte is gespecialiseerd in hightech lasoplossingen voor industrie, scheepsbouw, staalconstructies en andere omvangrijke projecten. Het bedrijf groeide bovendien uit tot een erkend servicecenter voor alle lasapparatuur.