BLAASVELD/WILLEBROEK – Stokerij De Molenberg uit Blaasveld en Bakkerij Buelens uit Willebroek lanceren samen een Belgische whiskypraline met Gouden Carolus Single Malt.

De twee culinaire ondernemingen uit Willebroek hebben samengewerkt om de nieuwe Willebroekse streekspecialiteit te creëren.

“Whisky en chocolade zijn de perfecte match”, verklaart Kristina Loriers van Stokerij De Molenberg. “In chocolade vind je immers verschillende smaaktoetsen en geuren die je ook aantreft in whisky. De Gouden Carolus Whiskypraline heeft een rijke pralinévulling met Gouden Carolus Single Malt. De subtiel aanwezige fruitaroma’s en toetsen van hout en vanille die we kennen van Gouden Carolus Single Malt worden zo heerlijk gecombineerd met de rijke smaak van fondant chocolade. Een echte smaaksensatie!”

Gouden Carolus Single Malt is een verfijnde whisky gedistilleerd uit het moutbeslag van de Gouden Carolus Tripel van de Mechelse brouwerrij Het Anker. De opeenvolgende rijping in First Fill Bourbon vaten gevolgd door een verdere rijping in Het Anker vaten resulteert in een verfijnde whisky met een volle en evenwichtige smaak.

Ervaring met pralines

Bakkerij Buelens uit de Overwinningssstraat in Willebroek werd door Johan Buelens opgericht in 1994. Rond de eeuwwisseling  creëerde hij reeds de Willebroekse praline: een Belgische praline in fondant of melkchocolade-uitvoering met een crèmevulling op basis van Vaartwater, een kruidenlikeur van stokerij Rubens uit Zele. Bakkerij Buelens is intussen al meer dan 20 jaar een vaste waarde in Willebroek en zal dat wellicht nog lang blijven, want bakkerszoon Sander komt na zijn opleiding ook mee in de familiezaak.

De Gouden Carolus Single Malt whiskypraline is te verkrijgen in een luxeverpakking van 9 of 18 pralines bij Brouwerij Het Anker, Stokerij De Molenberg en Bakkerij Buelens.