Gouden Carolus Single Malt van Stokerij De Molenberg werd in de internationale proefcompetitie The World Whisky Masters benoemd tot Master in de categorie Europe – Single Malt Premium. Het is al de vierde keer dit jaar dat de Gouden Carolus Single Malt wordt bekroond. Na het grote succes van deze whisky lanceert Stokerij De Molenberg uit Blaasveld binnenkort een geturfde Belgische whisky.

De Gouden Carolus Single Malt maakte op The World Whisky Masters indruk met zijn “frisse en mooi gebalanceerde karakter”. “Ik hield erg veel van deze whisky”, vertelt jurylid Nick Bell enthousiast. “Hij smaakte groots, rijk en romig, met toetsen van vanille en perzik die doorkomen.” De organisatie publiceerde ook een Top 10 met de beste prijs-kwaliteitverhouding waarin Gouden Carolus Single Malt opnieuw staat te pronken.

Wereldwijd bekend

Voor Gouden Carolus Single Malt is het in 2017 al de vierde erkenning op een internationale proefcompetitie. Eerder dit jaar kreeg de whisky al een zilveren medaille op de San Francisco World Spirits Competition, een gouden medaille op de International Spirits Challenge en de titel Silver Outstanding op de International Wine & Spirit Competition. Dankzij de verschillende internationale erkenningen groeit de naambekendheid wereldwijd. Zo wordt Gouden Carolus Single Malt steeds populairder op de internationale markt.

Ook het speciaalbier Whisky Infused uit de reeks Gouden Carolus Indulgence, een Gouden Carolus Cuvée van de Keizer verrijkt met een infusie van Gouden Carolus Single Malt whisky, is in Londen opnieuw verkozen tot winnaar op de World Beer Awards in de categorie Flavoured Beer-Spirit.

Geturfd

Voortbouwend op dit succes lanceert De Molenberg op 22 augustus een nieuw project: een geturfde Belgische whisky. Tot nu toe wilde eigenaar Charles Leclef zich daar nog niet aan wagen. De eerste distillaten worden onthuld op geturfde whiskydag 22 augustus.