Reisorganisatie WeTravel2 uit Wiekevorst, die al twee jaar interessante reizen aanbiedt voor mensen met een tijdelijke of permanente fysieke beperking, breidt haar aanbod uit. Je kunt met WeTravel2 nu ook ballonvaren.

De afgelopen twee jaar stelde WeTravel2 voor zo’n 650 personen een reis op maat samen. Daartoe werden solide partnerships opgezet met belangrijke spelers binnen en buiten de reissector. WeTravel2 werkt samen met meer dan 50 hotels en het aantal bestemmingen groeide tot 10. Begin dit jaar werden groepsreizen voor senioren en blinden gelanceerd, al blijft de focus individueel reizen. De unieke aanpak en volgehouden inzet van het jonge bedrijf werden in januari van dit jaar beloond met de Toerisme Vlaanderen Award voor Bijzonder engagement – Iedereen verdient vakantie.  Alle bestemmingen en accommodaties werden persoonlijk bezocht door bezieler Kristof Steegmans of één van zijn medewerkers.

“Als pionier wil WeTravel2 grenzen blijven verleggen”, zegt Kristof Steegmans. “Daarom organiseren we nu ook ballonvaarten in samenwerking met Step In Ballooning uit Molenstede. De mand van de luchtballon is speciaal ontworpen voor mensen met een fysieke beperking, maar ook voor bijvoorbeeld senioren die slecht te been zijn. Zo is de mand voorzien van een deurtje en indien nodig plaatsen we een comfortabele stoel. Aan comfort en veiligheid wordt ook hier het grootste belang gehecht.”

WeTravel2 is aanwezig op REVA in Flanders Expo Gent (20-22/4), de grootste informatiebeurs voor personen met een beperking. Het uitgebreide aanbod en het nieuwe reiskrantje van de reisorganisatie worden er in primeur voorgesteld. “Bovendien tonen we er voor het eerst onze toegankelijke ballonmand.”

Kristof Steegmans, de initiatiefnemer van WeTravel2, is ervaringsdeskundige. Als verwoed reiziger kan hij zich door een duikongeluk enkel nog verplaatsen in een rolstoel. Het verhinderde hem de afgelopen jaren niet om te blijven reizen en om zo een toegankelijk reisaanbod samen te stellen. In België, maar ook in Spanje, op de Canarische Eilanden en verder weg in Mexico, de Caraïben (Aruba en Curaçao) en zelfs Oost-Afrika (Kenia en Tanzania).