kristofWe can travel too! is het motto van de starter WeTravel2, gevestigd in Wiekevorst. Fun, comfort en maatwerk zijn de pijlers van de nieuwe niche-reisorganisatie voor mensen met een fysieke beperking. “Een tijdelijke of permanente fysieke beperking is geen belemmering om verre reizen te maken”, zegt initiatiefnemer Kristof Steegmans. Hij kan het weten, want hij is ervaringsdeskundige.

“Toen ik 18 was, dook ik bij de avondschemering in ondiep water en brak mijn nek. Een stom ongeval dat me in een rolstoel deed belanden. Opnieuw lopen – laat staan zwemmen – is voor altijd onmogelijk. Mezelf heruitvinden is wél gelukt. Ik ben ondernemer geworden. Ik ben een levensgenieter. En ik ben een reiziger.” Hij reist het liefst naar warme en verre bestemmingen die niet echt voor de hand liggen voor een rolstoelgebruiker: de Canarische Eilanden, de Caraïben, Oost-Afrika. De afgelopen jaren ondernam hij uitgebreide prospectiereizen om een toegankelijk reisaanbod op maat van een Vlaams publiek samen te stellen.

“Informatie, ervaring en een uitgebreid netwerk van aangepaste hotels, transfers en excursies, hulpmiddelen en medische assistentie werden gebundeld in één solide organisatie die instaat voor het comfort, welzijn en vooral reisplezier van reizigers met een fysieke beperking. Dat is een erg ruime doelgroep, want het gaat niet alleen om rolstoelgebruikers maar ook om mensen die moeilijk te been zijn of gewoon tijdelijk of permanent fysiek beperkt… iedereen kent wel iemand in zijn netwerk die een zetje kan gebruiken om (opnieuw) te gaan reizen. Voor dit doelpubliek wil WeTravel2 vooral een nieuwe en trendy reisorganisatie zijn die zich bewust onderscheidt van medisch of sociaal toerisme en waar reisplezier voorop staat.”

De Wiekevorstse start-up ging een samenwerking aan met Jetair voor logistieke ondersteuning en transport. In de gloednieuwe brochure staat het toegankelijke reisaanbod van WeTravel2, met verblijfsvakanties op de Canarische Eilanden, de Caraïben (Aruba en Curaçao) en zelfs Kenia en Tanzania, waar WeTravel2 een boeiend en perfect toegankelijk safari-aanbod samenstelde.