MECHELEN – Congrescentrum Lamot vormde het decor van een netwerkevent voor werkzoekende 55-plussers. Zij probeerden om de aanwezige werkgevers te overtuigen van hun talenten en competenties. Ook Tom Willemen van bouwgroep Willemen tekende present.

Vandaag is één vierde van de Vlaamse werkzoekenden ouder dan 50 jaar. Het project Op talent staat geen leeftijd moet daar verandering in brengen. Werkzoekende 55-plussers namen daarbij zelf het initiatief en organiseerden in Lamot een netwerkevent. Zij stonden zelf in voor de uitwerking van het concept, de planning en de promotie van het event. VDAB zorgde voor de volledige ondersteuning.

“Het netwerkevent is erop gericht om werkzoekende 55-plussers uit de provincie Antwerpen op een laagdrempelige manier in contact te brengen met relevante werkgevers. Op deze manier worden de mogelijkheden van deze kansengroep op de arbeidsmarkt versterkt”, zegt Vicky Van Wesemael van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen.

Willemen Group ziet meerwaarde

De dag werd geopend met een panelgesprek waarin naast Vicky Van Wesemael onder andere ook Sofi Van Ussel, Unizo directeur Provincie Antwerpen, Tom Willemen, ceo bij Willemen Groep en Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van VDAB, zetelden.

“In de doelgroep van 55-plussers zijn er enorm veel gemotiveerde mensen. Het ligt voor hen niet meteen voor de hand om dat te uiten, maar die motivatie is wel een belangrijk aspect om te laten zien dat ze nog ambitie hebben. Want dat hebben ze zeker”, meent Tom Willemen. Het juiste verwachtingspatroon tussen de werkzoekende en de werkgever moet bij een sollicitatiegesprek dus goed afgestemd worden.”

Willemen Groep is zich bewust van de meerwaarde die 55-plussers kunnen bieden. De doelgroep wil bovendien actief blijven, en net daarom is het Mechelse bedrijf op zoek naar een oplossing. “Binnen Willemen Group willen we proactief inzetten op onze oudere medewerkers. We zijn nu een 3V-programma aan het uitwerken: verbreden, verdiepen en verspreiden van kennis. Zij moeten zich goed en gemotiveerd blijven voelen want ze kunnen heel wat bijdragen tot het bedrijf.”