WegenwerkenA12Wie de voorbije weken had gehoopt op een rustige periode op de weg, kwam op de E19 tussen Antwerpen en Brussel soms bedrogen uit. Sinds 24 juli vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer het wegdek op de E19 tussen Rumst en Kontich richting Antwerpen over een afstand van ongeveer 7 kilometer. Verkeer moet daardoor al enkele weken over twee versmalde rijstroken rijden op de E19, wat soms aanleiding gaf tot files. Ondanks de soms ongunstige weersomstandigheden zullen de werken zoals gepland tegen het weekend afgerond zijn.

De werkzaamheden op de E19 tussen Rumst en Kontich richting Antwerpen zijn in een finale fase aanbeland. De nieuwe asfaltlagen zijn aangebracht en momenteel worden, geheel volgens planning, nog de nodige belijningswerken uitgevoerd. Vrijdagavond 12 augustus zal de E19 in de richting van Antwerpen omstreeks 20 uur volledig opengesteld worden. Ter hoogte van de oprit Kontich blijft er lokaal wel nog signalisatie staan aan de brug over de N171. Daar worden nog tot dinsdag enkele leuningen geplaatst. In de nacht van vrijdag op zaterdag zal gestart worden met het weghalen van de betonnen rijbaanafscheidingen op het rijvak richting Brussel. Tijdens die werken zal het verkeer richting Brussel enkel over de pechstrook kunnen rijden. Vanaf zaterdagvoormiddag kan ook het verkeer richting Brussel terug ongehinderd doorrijden.

Met deze vernieuwing wil het Agentschap Wegen en Verkeer het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers op de E19 verbeteren. Op drie weken tijd werd er zo’n 97000 vierkante meter toplaag asfalt vernieuwd, 12800 ton onderlaag vervangen, bijna 15,5 kilometer vangrails vervangen en 420 meter dekstenen en stalen leuningen vernieuwd. Met de werken op de E19 tussen Mechelen en Rumst van vorig jaar erbij, kreeg het wegdek richting Antwerpen over een totale afstand van ongeveer 16 kilometer een stevige opknapbeurt.