Werken op N15 in Bonheiden en Putte

wegenwerkenSchepen van Lokale Economie Karolien Huibers van Bonheiden waarschuwt de lokale handelaars en ondernemers dat er nog tot 1 mei werkzaamheden worden uitgevoerd op de N15 (Putsestaanweg/Mechelbaan) in Bonheiden en Putte. De werken vorderen wel sneller dan verwacht.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt het wegdek van de N15 tussen de rotonde aan de Nekkerspoelstraat en de kruising met de Peulisstraat. Om de hinder te beperken, worden de werken uitgevoerd in twee fasen. Tijdens fase 1 werd het wegdek tussen de Waversesteenweg en de Peulisstraat vernieuwd. De toplaag en onderlaag werden volledig afgefreesd en opnieuw geasfalteerd. Deze fase is veel sneller afgewerkt dan gepland en daarom is fase 2 al gestart. Fase 2 omvat de vernieuwing van het wegdek tussen de Waversesteenweg en de rotonde aan de Nekkerspoelstraat.

Al deze werken zijn sterk weersafhankelijk en kunnen daarom opschuiven naargelang de weersomstandigheden.

Bewoners en handelaars in de werfzone zijn steeds bereikbaar te voet of met de fiets. Auto’s en vrachtwagens met een bestemming in de werfzone kunnen indien noodzakelijk over de werfzone, maar plannen hun verplaatsingen het best buiten de werkuren en de weekends. De weg zal tijdens bepaalde werkzaamheden enkele uren volledig dicht zijn (bv. tijdens het spuiten van de kleeflaag en het plaatsen van de toplaag asfalt).