WegenwerkenA12De werken aan de nieuwe brug over de spoorweg op de A12 in Londerzeel zullen vier maanden langer duren dan gepland. Ze zullen pas klaar zijn tegen eind december 2015. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant.

Momenteel wordt het brugdeel van de A12 in de rijrichting Brussel vernieuwd. Eind november zijn die werkzaamheden klaar, één maand later dan oorspronkelijk gepland. Het verkeer richting Brussel kan vanaf december over de nieuwe en definitieve brug rijden. Er zijn drie rijstroken gepland, maar om de werken aan het volgende brugdeel veilig uit te voeren, wordt één rijstrook ingenomen door de aannemer. Voor het autoverkeer richting Brussel zijn er vanaf december daardoor twee volwaardige rijstroken beschikbaar.

In de volgende fase van de werken verschuift de werfzone naar het middelste brugdeel. Voor het verkeer van en naar het nabije industrieterrein verandert er niets. Tot het einde van de werken is het industrieterrein in Londerzeel enkel bereikbaar via de Weverstraat en dus niet via de Technologielaan. Die wordt immers ook in de volgende fase als extra rijstrook gebruikt voor het verkeer op de A12. Verkeer richting Antwerpen blijft via de tijdelijke bypass rijden, over de Technologielaan, om dan terug aan te sluiten op de A12.

Normaal gezien zouden de werken in augustus 2015 klaar zijn. “Door een combinatie van onvoorziene omstandigheden is die planning niet meer haalbaar”, aldus Agentschap Wegen en Verkeer. “De nutmaatschappijen hebben onverwachte verplaatsingswerken moeten inplannen en AWV heeft extra verstevigingswerken uitgevoerd. Beide ingrepen waren niet te voorzien. Daarom is de einddatum van de werken verschoven naar december 2015. We zijn er ons van bewust dat de hinder langer zal duren en willen ons daar dan ook voor verontschuldigen.”