MECHELEN – Naar alle verwachting worden de werken aan het kruispunt van de R6 met de Liersesteenweg (N14) in Mechelen vanaf 22 januari hervat. Dat laat Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) weten. Voor het verkeer verandert de situatie al vanaf 19 januari.

In november moesten de werken nog worden stilgelegd nadat een bouwvergunning werd geschorst. AWV heeft intussen met de betrokken partijen een akkoord bereikt om de lopende procedures te beëindigen. Het arrest is reeds uitgesproken en moet enkel nog officieel betekend worden. Eens dat gebeurd is, worden de werken hervat.

De heropstart luidt meteen het begin van een nieuwe fase in. Er wordt begonnen aan de bouw van de integraalbrug over de N14 en de aanleg van toegangshellingen. Eerst worden er voorbereidende werken uitgevoerd om vervolgens rond midden februari aan de bouw van de brug zelf te beginnen. Die moet tegen het einde van de zomer af zijn.

Verkeerssituatie

Voor het verkeer blijft er tijdens de bouw van de brug steeds doorgang in alle richtingen mogelijk. Het verkeer over de N14 zal via een keerlus omgeleid worden. Via de nieuw aangelegde op- en afritten zal men de R6 dan kunnen op- en afrijden. Aan beide kanten van het kruispunt komen dan keerlussen: Ten westen van het kruispunt, tussen de Antwerpsesteenweg (N1) en de N14, komt er dan een keerlus. Ten oosten moet er aan de rotonde van de Heisbroekweg gekeerd worden.

Fietsers kunnen in de werfzone gebruik maken van een dubbelrichtingsdoorsteek, voorzien van oversteekplaatsen met verkeerslichten.

De omschakeling naar deze nieuwe verkeerssituatie zal reeds plaatsvinden tijdens de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 januari.

Herberekening

Door de schorsing van de bouwvergunning hebben de werken een tijdlang stilgelegen. Hierdoor zal vermoedelijk ook de einddatum van het gehele project achteruit schuiven. Toch plant AWV om de werken voor de opening van het Sint-Maartenziekenhuis in oktober 2018 af te ronden.