RupeltunnelA12Omdat er dringende werkzaamheden worden uitgevoerd, zullen de Battelbrug in Mechelen en de Rupeltunnel in Boom binnenkort even dicht zijn.

In het kader van de lopende revisie van de Battelbrug zal deze brug vrijdag 1 juli van 8 tot 18 uur niet toegankelijk zijn. Zowel voor het gemotoriseerd verkeer als voor fietsers en voetgangers wordt in samenspraak met de politie een omleiding gepland.  Op een later tijdstip zullen nog enkele aanpassingswerken gebeuren die meer tijd in beslag zullen nemen.

In de Rupeltunnel op de A12 in Boom voert het Agentschap Wegen en Verkeer periodieke onderhoudswerken uit van 6 tot 8 juli. Om de hinder voor de weggebruikers beperkt te houden, vinden de werken alleen ’s nachts plaats, tussen 20 en 5.30 uur. Overdag is de tunnel altijd open in beide richtingen.

Tijdens de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 juli wordt er gewerkt in de tunnelkoker richting Antwerpen; tijdens de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 juli in de koker richting Brussel. Tijdens de werken wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via het centrum van Boom.

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert meerdere keren per jaar onderhoudsbeurten uit aan de tunnels die onder zijn beheer vallen. Het gaat om kleinere onderhoudswerken zoals het reinigen van tunnelwanden, het ruimen van kolken en het controleren van verlichting.