Werken aan Lierse Ring naderen voltooiing

VOORDe werken aan het kruispunt van de Lierse Ring (R16) en de Mechelsesteenweg (N14) in Lier naderen hun voltooiing.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) verwacht het kruispunt en de directe omgeving volledig te kunnen openstellen vanaf vrijdagavond 23 september. Daarmee komt na ruim twee jaar een einde aan de werkzaamheden en de hinder voor het verkeer. De bedoeling was met de ondertunneling van het kruispunt een gevaarlijk zwart punt in Lier veel veiliger te maken en de verkeersdoorstroming te verbeteren. Intussen moet de aannemer nog een paar klussen afwerken.

Foto's AWV.

Foto’s AWV.

Het kruispunt van de Lierse Ring en de Mechelsesteenweg stond bekend als een gevaarlijk kruispunt waar geregeld ongevallen gebeurden. In augustus 2014 begonnen de werken om het kruispunt veiliger en vlotter te maken. Onder de Mechelsesteenweg werd een tunnel gebouwd en bovengronds werd een overzichtelijk kruispunt aangelegd met verkeerslichten. De Pallietertunnel werd in april van dit jaar officieel geopend in aanwezigheid van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA).

In de loop van de komende weken zal de aannemer het asfalt van het wegdek op de Ring ter hoogte van de keerlussen vernieuwen. Op de parallelwegen langs de kant van Aarschot worden ook nog een toplaag asfalt en de nodige markeringen aangebracht. Daarnaast worden nog vangrails en verkeersborden geplaatst waar nodig. Een deel van het nieuwe fietspad op het kruispunt zal opnieuw aangelegd worden, omdat de kwaliteit van het beton niet voldoet. Tenslotte worden de bermen langs de weg nog aangevuld om deze later te kunnen beplanten.

Voorlopig blijft de huidige verkeerssituatie behouden. Pas wanneer de aannemer de asfalteringswerken uitvoert aan de kant van Aarschot en ter hoogte van de keerlussen, zal de verkeerssituatie plaatselijk wijzigen. Deze werken worden vermoedelijk uitgevoerd in de laatste week voor de openstelling.