KV Mechelen stadion

Ondanks het bouwverlof, werkt Willemen deze week nog hard door aan de nieuwe tribune van eersteklasser KV Mechelen aan de kant van Telenet. Na de beëindiging van gevel- en dakbekleding en de metalen buitentrappen, volgen nog de laatste rioleringswerken. De supporters zullen de eerste competitiewedstrijd van KV Mechelen op 29 juli dus in optimale omstandigheden kunnen volgen, want de capaciteit van het stadion steeg tot 18 500 plaatsen. De nieuwe tribune bevat naast nieuwe staan- en zitplaatsen, ook loges, skyboxen, een kinderdagverblijf en kantoorruimtes.

Deze week zet Willemen nog de laatste puntjes op de i, waarna hun opdracht voor de cascorealisatie van de nieuwe tribune er opzit. De torenkraan werd vorige week al gedemonteerd. De afwerking van de binnenruimtes, technieken, zitjes, buitenschrijnwerk en glas, buitenverlichting en buitenaanleg vallen buiten de opdracht voor Willemen en worden de komende periode aangestuurd door de club zelf.

Ondanks de vele regen tijdens de voorbije weken is Willemen er in geslaagd om de werken in sneltreintempo uit te voeren. Dat was ook al zo tijdens fase 1. Toen werd op een periode van drie maanden de ganse tribune aan de lange zijde van het veld opgetrokken.

De tribune achter het doel werd bovengronds in een tijdspanne van amper vier maanden gerealiseerd. Om dat doel te bereiken, werd de voorbije maanden zes dagen op zeven de klok rond gewerkt. Een spectaculaire timelapse video bundelt de voorbije vier maanden in één minuut. Klik hier.

Voor Willemen General Contractor, Willemen Real Estate, Cosimco, Franki, Franki Construct, Aannemingen Van Wellen, AMV Wegenbouw en Kumpen loopt het bouwverlof van 11 tot 29 juli. Aswebo gaat een weekje later in verlof, vanaf 18 juli tot 5 augustus.