LEEST – De Oxfam Wereldwinkel van Leest is in juli gesloten omdat de stad Mechelen de oude pastorie waar de winkel was ondergebracht, wil verkopen. Maar de Wereldwinkel krijgt nu een tweede leven als webshop.

“De winkel in de pastorij mag dan wel gesloten zijn, maar we geven ons Wereldwinkelproject niet op”, zeggen de medewerkers van de Leestse Wereldwinkel. Vanaf nu kan je voeding van Oxfam Wereldwinkel online bestellen via de webshop van Wereldwinkel Vilvoorde en de bestelde producten kunnen worden afgehaald in het Dorpshuis van Leest. “Wat vóór maandagavond middernacht besteld is, kan de eerstvolgende woensdag van 12 tot 16 uur of donderdag van 18 tot 20 uur worden afgehaald. Thuislevering via Bpost is ook mogelijk.”

Koffie

De nieuwe werking van de winkel wordt op zaterdag 14 oktober, Wereldwinkeldag, de hele dag in de kijker gezet in het Dorpshuis van Leest. Je kunt er proeven van een selectie Oxfam Fair Trade voeding. Wie een lege koffieverpakking van om het even welk merk meebrengt, krijgt gratis een vol pakje Oxfam-koffie mee naar huis.

Oxfam-wereldwinkels | Fair Trade zet koffie in de kijker tijdens de Week van de Fair Trade, die nog loopt tot 14 oktober. “Met onze kennis van de koffieketen, onze expertise in eerlijk handel drijven met koffieboeren en hun coöperaties en ons uitgebreid assortiment koffie maken we de bezoekers en klanten warm voor ons verhaal en stimuleren we hen om onze producten te leren kennen, te proeven en te kopen. Want we willen iedereen aan de eerlijke koffie krijgen.”