© WelWijn.

MECHELEN – De Mechelse wijnhandel WelWijn gaat voor koppelaar spelen. In zijn WelWijn Concept Warehouse in het zeventiende-eeuwse kasteel Caputsteen brengt het bedrijf single wijnliefhebbers samen voor een datingevent.

I want a full glass of you is het motto van de Vinder-avond (knipoog naar datingapp Tinder) bij WelWijn.Toen sommeliers Piet Goovaerts en Marie-Sofie Gyselen hun wijnhandel WelWijn in september vorig jaar verhuisden naar kasteel Caputsteen hadden ze al aangekondigd dat ze de unieke locatie ook zouden gebruiken voor aparte events. Over dit initiatief zal zeker gepraat worden.

“Wij brengen maximum.10 mannen en 10 vrouwen (single, hetero en tussen 30 en 45 jaar) samen in ons wijnkasteel. Bij een lekker glas bubbels stellen we hen helemaal op hun gemak. Na een korte intro met de do’s & don’ts, mogen ze ieder 4 wijnen proeven. Op basis van hun persoonlijke smaakprofiel matchen wij dan gedurende deze avond iedere single aan 3 personen”, zeggen Piet en Marie-Sofie. “Samen doorlopen ze telkens een themaronde naar keuze en leren ze mekaar kennen op een informele, interactieve, spontane en speelse manier. Zonder klok, zonder stress, met de heerlijkste wijnen.”

Als twee deelnemers op het einde van de avond de fameuze klik voelen, krijgen ze elkaars contactgegevens. “Willen ze hun avond samen nog verderzetten, dan zorgen wij voor een shuttle naar het centrum van Mechelen. Wie een maand na dit event nog een koppel vormt en samen naar het kasteel komt, wordt verwend met een flesje van hun favoriete wijn.”

Psychologische begeleiding

Er wordt ook gezorgd voor psychologische begeleiding. “Om dit experiment ook met de juiste aandacht voor mensen en gevoelens te benaderen, gaan we in zee met psychotherapeute Anke Vervaet. Naast een fulltime rol in een psychiatrisch ziekenhuis, begeleidt ze ook mensen met allerhande levensvragen in haar eigen praktijk.”

Dit event is een testcase. “Als het een succes blijkt te zijn, willen we dit zeker meer doen, bijvoorbeeld met andere leeftijdscategorieën of voor holebi’s.”