In het eerste weekend van september opent een nieuw bedrijf de kasteeldeuren van Caputsteen. Het Mechelse WelWijn, dat sinds 2013 de wereld van wijn met haar klanten deelt, brengt dan WelWijn Concept Warehouse onder in het 17de-eeuwse kasteel Caputsteen.

WelWijn Concept Warehouse zal op deze unieke locatie aan de Caputsteenstraat degustaties, workshops en andere events houden. Daarnaast zullen de deuren iedere zaterdag geopend zijn voor de wijnliefhebber. “Hier willen we klanten de tijd geven om even stil te zitten, te genieten en te beleven. Iets wat zonder twijfel mogelijk is in dit fascinerende pand”, zeggen zaakvoerders Piet Goovaerts en Marie-Sofie Gyselen.

Deze wijnkenners en –verkenners verdelen atypische topwijnen in combinatie met een unieke import. “We streven naar wijnen van over heel de wereld met een mooie verhouding qua prijs en kwaliteit, met een authentieke touch, karakter en verhaal, en met groeiende aandacht voor biologische filosofie.”

Caputsteen

Het gedeeltelijk beschermde monument heeft reeds een lange geschiedenis doorstaan. Het gebouw dateert uit 1641 en werd gebruikt als voormalig buitengoed van de familie Hooft. Nadien verkeerde het echter na jarenlange leegstand in erbarmelijke staat, totdat de Mechelse aannemer Luc Van Rompaey het redde van de ondergang. Hij herstelde de structuur, plaatste een nieuw dak en reinigde de gevels. Caputsteen is nu klaar om nieuw leven ingeblazen te worden. “Fijn voor de mensen in de wijk, voor de liefhebbers van de rijke Mechelse geschiedenis, voor wijnliefhebbers, voor iedereen, lijkt ons”, klinkt het bij het duo.

Op zaterdag 2 en zondag 3 september wordt WelWijn Concept Warehouse feestelijk geopend in samenwerking met enkele gerenommeerde Mechelse handelaars. Zo slaat WelWijn de handen in elkaar met Couzina, Chocolatoa, Laurence’s Focacceria, Kazen Schockaert, l’Enfant Terrible, Vuuropenhaarden en Ritchie.