WelWijn lanceert webshop en wijnbar

welwijnDe Mechelse wijnhandel WelWijn lanceert op vrijdag 2 oktober zijn webshop.

WelWijn is het geesteskind van het koppel Piet Goovaerts en Marie-Sofie Gyselen. Twee jaar geleden is de winkel gestart als een uit de hand gelopen hobby in bijberoep. Ondertussen is WelWijn uitgegroeid tot een gekend wijnbedrijf in Mechelen.

Piet ruilde zijn job als industrieel ingenieur in om fulltime aan het wijnverhaal te werken. Sinds 2010 is hij gediplomeerd wijnkenner, al noemt hij zichzelf liever wijnverkenner. Ook Marie-Sofie besloot na een marketingcarrière bij TV mee te gaan in dit wijnavontuur. “Het oorspronkelijke doel was het bekostigen van ons eigen wijnverbruik”, lachen ze, “maar ondertussen zijn we al flink gegroeid met een webshop, diverse proeverijen en wijnevents.”

De gloednieuwe webshop staat vanaf vrijdag 2 oktober online. Je kan er terecht voor een vijftigtal originele en zorgvuldig uitgekozen kwaliteitswijnen van over de hele wereld. Wie niet kan kiezen, kan zich laten verrassen door een proefpakket. Bovendien kunnen flessen worden gepersonaliseerd, bijvoorbeeld om cadeau te geven. Ook de rubriek wijn & eten is handig. Je kunt uit een lijst een gerecht kiezen dat je de volgende dag wilt klaarmaken en welwijn.be geeft enkele suggesties voor een passende fles wijn. Wie bestelt vóór 17 uur, krijgt de wijn de volgende werkdag geleverd.

Begin oktober opent WelWijn in Mechelen (Korenmarkt 15)ook nog voor de tweede keer een tijdelijke wijnbar i.s.m. Vuur openhaarden. Dit jaar komt er ook live akoestische muziek bij. Vrijdag 2 oktober bijt Simon & Garfunkel acoustic (Dennis Kolen & Jop Wijlacker) de spits af. Op zaterdag 3 oktober spelen The Borrowed Musicians covers onder het motto Less is More. Tijdens het tweede weekend brengt story songwriter John Kostermans op zaterdag 10 oktober eigen songs. De overige data worden ingevuld met Mechelse coverbands.