Wegverzakking Brusselsesteenweg breidt uit

wegverzakkingDe wegverzakking op de Brusselsesteenweg in Mechelen ter hoogte van de Kruisbaan is ernstiger dan eerst werd gedacht. Na controle is dinsdag gebleken dat om de veiligheid van de weggebruikers te garanderen twee rijstroken op de Brusselsesteenweg (N1), ter hoogte van de Kruisbaan en richting E19 en Zemst, moeten worden afgesloten.

De uitspoeling van de grond is verder gevorderd onder de rechtse rijstrook richting Zemst. Daarom moet die kant van de N1 volledig worden afgesloten. Bovendien heeft de aannemer tijdelijk meer werkruimte nodig om het probleem op te lossen. Er zal een waterdicht scherm rond de verzakking worden gebouwd om de put opnieuw te stabiliseren.

Het verkeer zal over een tijdelijke asfaltstrook op de middenberm verlopen. Die asfaltstrook werd dinsdagavond aangelegd door aannemer Viabuild!. Het verkeer richting Zemst en E19 wordt dus op één rijstrook gebracht aan de andere zijde van de middenberm, waarna het terug kan invoegen. In de richting van Mechelen blijven er drie versmalde rijstroken behouden. Fietsers en voetgangers worden langs de werf gestuurd via de Kruisbaan. Alles blijft bereikbaar, maar met mindere capaciteit.

De nieuwe verkeerssituatie blijft gehandhaafd tot er genoeg veiligheid kan worden gegarandeerd voor de weggebruiker.