wegenwerkenHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat op maandag 16 november van start met het vernieuwen van een deel van de wegverlichting op de Rijksweg (N16) in Puurs. De werken worden uitgevoerd ter hoogte van de carpoolparking, nabij het op- en afrittencomplex Breendonk van de A12, en sluiten aan op het gedeelte dat eerder al werd vernieuwd. Tegen vrijdag 11 december moet de vernieuwing rond zijn.

Ter hoogte van de carpoolparking worden de huidige verlichtingspalen in de zijbermen van de N16 verwijderd en vervangen door nieuwe exemplaren in de middenberm. De oude verlichtingspalen zijn aan het einde van hun levensduur gekomen en zijn daarom aan vervanging toe.

Tijdens de werken kan het verkeer altijd in beide richtingen de werken passeren. Toch houden chauffeurs best rekening met hinder, aangezien er ter hoogte van de werken steeds één van de twee rijstroken wordt ingenomen door de werklui.

Van 23 november tot 4 december wordt er ook deels gewerkt op de N17, in het verlengde van de verbinding met de N16. Dan zal ook de afrit van de N16 naar de N17, komende vanuit Puurs, afgesloten worden. Het verkeer wordt dan omgeleid via de A12. Tijdens de derde week van de werken wordt het verkeer op de N17 bovendien geregeld met behulp van tijdelijke verkeerslichten. In de laatste week (van 7 tot 11 december) wordt de afrit van de A12 naar de N16, komende vanuit Antwerpen, tijdelijk ingekort.