wegenwerkenHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op maandag 25 april met een grondige vernieuwing van het wegdek op de Rijksweg Temse-Breendonk (N16) in Bornem, Puurs en Willebroek. Het traject van de werken loopt van vlak na de brug van Temse tot en met het op- en afrittencomplex van de A12 op de grens van Willebroek. Om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken, wordt er enkel ’s nachts gewerkt. Als alles volgens schema verloopt, zijn de werken op 2 juni volledig klaar. De werken zullen worden uitgevoerd door VBG Colas.

Omdat het wegdek van de drukke verbindingsweg tussen Temse en Willebroek aan vervanging toe is, wordt de asfaltlaag vernieuwd over het grootste deel van het traject tussen Temse en Willebroek. De werken duren ongeveer 1 maand en zullen enkel ’s nachts (tussen 20 en 6 uur) worden uitgevoerd om verkeerschaos te vermijden.

Overdag kan het verkeer steeds gebruik maken van de volledige breedte van de weg. Om ook ’s nachts de verkeershinder te beperken, worden de werken uitgevoerd in fasen.

De eerste fase start op 25 april en loopt vanaf de brug van Temse tot aan de C. van Kerckhovenstraat. Fase 2 en 3 sluiten op elkaar aan en lopen van het kruispunt met de Kleine Amer in Puurs tot aan het knooppunt met de A12. In de laatste twee fasen (4 en 5) werkt het Agentschap Wegen en Verkeer aan de brug over de A12 en aan de op -en afritten van de snelweg.

Tijdens de eerste drie fasen wordt slechts in één rijrichting tegelijk gewerkt. Het verkeer wordt dan via de kruispunten naar de andere rijrichting geleid. Ter hoogte van de werfzone rijdt het verkeer in beide richtingen over één rijstrook aan één zijde van de weg. De werkzones zijn zo afgebakend dat het doorsteken naar de andere rijrichtingen steeds via de bestaande kruispunten kan gebeuren.

Tegen de ochtend wordt die omleiding steeds weggehaald en overdag kan het verkeer opnieuw normaal rijden over twee rijstroken in twee richtingen. Er geldt tijdelijk wel een snelheidsverlaging van 90 km/u naar 70 km/u. In fase 4 en 5 is de brug over de A12 tijdelijk niet toegankelijk. Het verkeer moet dan omrijden via de A12 en keren op de eerstvolgende afslag.