Wegenwerken in Mechelen en Lier

wegenwerkenVandaag zal er mogelijk ernstige verkeershinder zijn aan het Battelcomplex in Mechelen-Noord. Het wegdek van de brug over de E19 richting Willebroek krijgt een nieuwe laag asfalt. De werken worden uitgevoerd met een mobiele werf. “De N16 blijft steeds in beide richtingen open voor het verkeer”, aldus Jef Schoenmaekers van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) Antwerpen.

Er worden eveneens werken uitgevoerd op de Mechelse vesten (R12) aan het kruispunt met de Oscar Van Kesbeeckstraat. Dat gebeurt op de rechtse rijstrook van de R12 richting Mechelen-Noord. Tijdens de werken is steeds één rijstrook beschikbaar, en ook het verkeer richting Antwerpsesteenweg blijft mogelijk.

In Lier gaan de werken aan de kruispunten binnenkort op twee plaatsen een nieuwe fase in. Aan het kruispunt van de Lierse Ring (R16) en de Mechelsesteenweg (N14) is de Mechelsesteenweg opnieuw open voor het verkeer dat van Duffel komt. Op 28 september hoeft ook het verkeer dat uit Lier komt niet meer om te rijden en wordt begonnen met de werken aan de Lintsesteenweg (fase 3). Aan het kruispunt van de Schollebeekstraat met de Aarschotsesteenweg (N10) verschuift de werfzone dan weer naar de zijkant van de weg. De verkeerssituatie blijft hier grotendeels ongewijzigd. Alle details over de bereikbaarheid tijdens de verschillende fases van de werken vindt u hier.

Intussen krijgt ook de tunnel onder het kruispunt van de Mechelsesteenweg (N14) en de Ring (R16) steeds meer vorm. De betonneringswerken voor de vloerplaat van de tunnel zijn sinds begin september volop aan de gang. De werken aan de tunnel hebben wel vertraging opgelopen omdat er na de uitgraving onvoorziene grondmechanische problemen opdoken. Om de stabiliteit van de tunnelconstructie te garanderen, moesten die eerst worden opgelost. Door deze vertraging zal de tunnel pas in het voorjaar van 2016 opengesteld kunnen worden voor het verkeer in plaats van eind dit jaar.