wegenwerkenHet Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 22 juni met de vernieuwing van het wegdek van een deel van de N10 (Aarschotsesteenweg, Aarschotsebaan en Liersesteenweg) op het grondgebied van Berlaar, Heist-op-den-Berg en Lier. Op heel wat plaatsen is de asfaltlaag van de N10 versleten en zijn er putten en scheuren in het wegdek. De oude bovenlaag wordt verwijderd en vervangen door een nieuwe laag asfalt. Ook twee rotondes op de N10 worden vernieuwd. De werken zullen, afhankelijk van de weersomstandigheden, ongeveer twee weken duren.

Het werk is verdeeld over 6 werfzones. De werken zullen niet zone per zone worden uitgevoerd, maar elkaar deels overlappen. Wanneer de freeswerken in de ene zone klaar zijn, kunnen die verder gaan in de volgende zone terwijl de asfalteringswerken nog bezig zijn in de vorige zone. Door deze werkwijze wil het Agentschap de duur van de werken maximaal beperken en alles op twee weken afronden.

De werken aan de N10 beginnen met de werfzone in Berlaar. Daarna wordt gewerkt aan de zones in Heist-op-den-Berg in de richting van Lier.

De vijfde werfzone situeert zich aan de rotonde van de N10 met de zijstraten Hazendonk en Burgemeester Hensstraat in Lier. Het wegdek van de rotonde wordt volledig vernieuwd. Tijdens deze werken, die één dag in beslag nemen, is de rotonde afgesloten voor alle verkeer.

In de laatste werfzone wordt er gewerkt op de Aarschotsesteenweg (N10) in Lier tussen de brug over het Netekanaal en het kruispunt met de Liersebaan. Er wordt enkel gewerkt richting Aarschot. Het verkeer richting Lier kan over de N10 blijven rijden. Het verkeer vanuit Lier wordt omgeleid via de Ring (R16), de Berlaarsesteenweg en Spreet.

Lokaal gemotoriseerd verkeer kan meestal over de werfzone, al zal dat moeilijk zijn. Op bepaalde momenten (bv. tijdens het aanbrengen van de kleeflaag of de asfaltlaag) is dit voor enkele uren onmogelijk. Voetgangers en fietsers kunnen steeds langs de werfzone passeren.