Wegenwerken Heist-op-den-Berg en Lierse Ring zitten in eindfase

Toekomstbeeld R16 en N14 in Lier.

Toekomstbeeld R16 en N14 in Lier.

Je moet eind deze week niet langer omrijden aan de Mechelsesteenweg in Heist-op-den-Berg of keren aan de keerlussen op de Ring in Lier. De voorbije maanden is er op beide plaatsen hard gewerkt. De werken zijn dan ook sneller klaar dan verwacht. De herinrichting van het kruispunt van de Mechelsesteenweg (N15) met de Kasteelstraat en Collegestraat in Heist-op-den-Berg zal ruim een maand vroeger dan verwacht voltooid kunnen worden. De werken die begin augustus van start gingen, zorgden voor een vernieuwing van de rijweg en verkeerslichten, de inrichting van een overzichtelijk fietspad en de aanleg van een linksafslagstrook. Op donderdag 22 september zal het kruispunt in de namiddag opnieuw toegankelijk zijn voor alle verkeer.

Ook de werken aan het kruispunt van de Lierse Ring (R16) en de Mechelsesteenweg (N14) in Lier bevinden zich in de laatste rechte lijn. De herinrichting van het kruispunt startte in augustus 2014. Naast de aanleg van een tunnel onder de Mechelsesteenweg werd ook een vernieuwd bovengronds kruispunt met verkeerslichten aangelegd en kreeg het naburige kruispunt met de Lintsesteenweg een facelift. Het Agentschap Wegen en Verkeer verwacht het kruispunt en de directe omgeving volledig te kunnen openstellen op woensdag 21 september in de voormiddag. Dat is twee dagen vroeger dan verwacht.

Vanaf 21 september zullen er nog wel asfalteringswerken van start gaan, meer bepaald aan de keerlus ter hoogte van de Boomlaarstraat. “Er was rekening gehouden met de verslechtering van het wegdek tussen de Ring en de keerlussen door het vele verkeer. Die asfalteringswerken zouden er dus altijd moeten komen. Het is veel efficiënter om deze nu al door te laten gaan, aangezien al het materiaal reeds aanwezig is”, licht Jef Schoenmaekers van het Agentschap Wegen en Verkeer toe. De vernieuwing van het wegdek zal drie dagen in beslag nemen tot en met vrijdag 23 september. Het verkeer zal over één rijstrook langs de werken kunnen rijden.