WDPLogistiek vastgoedgroep WDP heeft een overeenkomst bereikt over de verwerving van een nieuwe strategische XXL-site. Het gaat om een multimodale FMCG-campus voor DHL Supply Chain in Bornem met een globale investeringswaarde van circa 58 miljoen euro. De acquisitie zal gebeuren door overname van 100% van de aandelen van MLB (Maritime Logistics Bornem) NV en betreft een site van circa 72.000 m² bestaande gebouwen en 18.000 m² gebouwen in aanbouw (oplevering in het vierde kwartaal van 2015). De intentieovereenkomst voorziet eveneens in de mogelijke realisatie van een derde en laatste fase van ongeveer 13.000 m² (in functie van verhuring aan DHL Supply Chain), samen goed voor een XXL-platform van circa 100.000 m².

WDP neemt de site over van vastgoedontwikkelaar MG Real Estate (De Paepe Group).  Het terrein waarop de site zich bevindt, is een concessie van Waterwegen en Zeekanaal en is gelegen vlakbij de containerterminal TCT in Willebroek.

De gebouwen voldoen aan de nieuwe internationale groene kwaliteitsnormen die door DHL Supply Chain worden opgelegd. Zo kan de huurder onder meer beschikken over groene energie. Op het dak van de site bevindt zich een fotovoltaïsche installatie die groene stroom produceert, waarmee de huurder een aanzienlijke besparing realiseert.

De verkoopovereenkomst is onderhevig aan een due dilligence en een aantal gebruikelijke opschortende voorwaarden, waardoor die definitief afgerond zal kunnen worden rond eind maart 2015.

Joost Uwents, CEO van WDP: “Met het belang dat wij als bedrijf hechten aan het inspelen op de logistieke noden van onze huurders en nieuwe trends, kan WDP via deze FMCG-campus opnieuw een site, complementair binnen de portefeuille, op een multimodale locatie aanbieden. Op die manier verstevigen wij andermaal de marktleiderspositie die wij aanhouden binnen de Benelux.”

Ignace De Paepe (MG Real Estate): “Door onze uitstekende samenwerking met DHL hebben wij deze brownfield site gedurende de afgelopen jaren omgebouwd tot een state-of-the-art FMCG-campus. Deze transactie en ontwikkeling bewijzen dat wij als vastgoedontwikkelaar snel en adequaat kunnen inspelen op de snel veranderende behoefte van onze klanten en de investeringsmarkt.”