Het Mechelse bedrijf WAS-CO van Gert Schelfhout pakt binnenkort uit met een Belgische primeur: nieuwe innovatieve keramische coatings en bijzondere zelfhelende coatings voor auto’s.

Aan het uitpakken met deze innovatieve nanotechnologie zijn een lange zoektocht en een nog langere selectieprocedure voorafgegaan. Guy Verley van WAS-CO: “Er was zelfs groen licht nodig vanuit Illinois (VS) om binnenkort te mogen pronken met de nieuwe coatings. De zelfhelende coatings zijn in staat om kleine krasjes in je autolak zelf te herstellen. Dit is een uniek staaltje van nanotechnologie en innovatie. Daarom ook, dat we zo graag met dit bedrijf een partnership wilden opstarten.”

Geheim

Twee weken geleden ging een team van WAS-CO in opleiding om de procedures en technieken onder de knie te krijgen en een Pro Applicator certificaat te behalen. Dat was een eerste en belangrijke stap naar het oprichten van een officieel Pro Center. De komende weken wordt druk gewerkt aan de lancering van het coating-merk, dat het Mechelse bedrijf nog even geheim wil houden. “Er komt een opendeurdag op zaterdag 14 oktober om het grote publiek te laten kennismaken met deze nieuwe producten en een blik te werpen achter de schermen van een car detailer.”

WAS-CO is het eerste bedrijf in België dat deze producten zal verdelen en plaatsen. En hoewel het plaatsen van de coatings midden oktober pas start, reserveren sommige klanten nu al een plaats op de wachtlijst. “Je autolak beschermen, zit immers in de lift, omdat autolak steeds dunner wordt door de strenge milieuwetgeving en de zoektocht naar gewichtsbesparing in functie van de CO2 uitstoot.. Een laklaag is tegenwoordig niet dikker dan een blaadje papier. De coatings bieden niet alleen een betere bescherming, maar hebben ook andere voordelen: ze zijn water- en vuilafstotend, vergemakkelijken het wassen van de auto en laten de lak glanzen.