In het Bornemse recreatiepark Breeven trotseerden heel wat sportievelingen het regenweer voor de Trias WalkRun AfterWork. Dat is de feestelijke loop-wandel-benefiethappening georganiseerd door Trias, Unizo-topman Karel Van Eetvelt en Kristien Laeveren. In totaal liepen de 320 lopers 24.400 euro bij elkaar.

Trias is een organisatie die doelgericht ondernemers en hun projecten in Latijns-Amerika, Azië en Afrika ondersteunt. Ook in Oeganda is Trias actief. De opbrengst van de avond gaat naar de Oegandese ondernemersvereniging Uganda Small Scale Industries Association (USSIA). Niet alleen de vereniging zelf, maar ook de 4.500 aangesloten starters krijgen zo een flinke duw in de rug. Karel Van Eetvelt en Kristien Laeveren zullen de opbrengst van deze Trias WalkRun AfterWork in november persoonlijk gaan overhandigen.

Bekende gezichten

Trias-ambassadeur en voormalig Europees president Herman Van Rompuy gaf het startschot, terwijl presentatrice Saartje Vandendriessche voor entertainment zorgde. Op het loopevent kwamen naast de individuele deelnemers ook heel wat bedrijven, waaronder het Bornemse Qualiphar, en werkgeversorganisaties zoals Unizo en Voka opdraven. Ook John Crombez, Bart De Pauw, Lieven Verstraete, Rob Heirbaut en Sven Pichal liepen mee. De avond werd afgesloten met een afterworkevent.

Trias WalkRun AfterWork vormt de aanloop naar een nog ambitieuzer initiatief ten voordele van de Oegandese Trias-projecten. Zo vindt binnenkort de Trias Trail-beklimming van de Mount Stanley in Oeganda plaats. Een groep Vlaamse ondernemers zal die berg in november trotseren.

Fotograaf Stefaan Van Hul zorgde voor enkele sfeervolle foto’s van de sportievelingen, die het beste van zichzelf gaven voor het goede doel.